SINDS 1976
Oktober is cybersecuritymaand. De hele maand zijn er activiteiten waar je als bedrijf aan deel kunt nemen. Tover je vrijdagmiddagborrel bijvoorbeeld om in een pubquiz. En wil je veiligheidsmaatregelen treffen, vergeet dan niet om subsidie aan te vragen.
Wat is nu echt een sterk wachtwoord? Hoe herken je spam? En wat zijn de gevaren van AI? En hoe zorg je dat je medewerkers hiervan op de hoogte zijn? Oktober is cyber securitymaand! Haak in en gebruik de tools om jouw medewerkers te betrekken bij online veiligheid. Van pubquiz tot “woensdag ongehacktdag“, platform veilig internetten heeft een breed aanbod om jouw medewerkers mee te onderwijzen.
In de hele maand oktober zijn er tal van (veelal online) activiteiten waar je als bedrijf aan deel kunt nemen om de online veiligheid van je bedrijf te vergroten. Alle partners werken samen onder de vlag van Alert Online, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Alles is er op gericht om cyberveilig gedrag te stimuleren en onder de aandacht te brengen van medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan een online spreekuur voor ondernemers over cyberveiligheid, een workshop veilig omgaan met wachtwoorden of een training over online veiligheid en sociale media.
Voorkomen is beter dan genezen. Mocht het ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch gebeuren dat jouw bedrijf slachtoffer wordt van cybercrime, dan kunnen de gevolgen groot zijn. Van juridische hulp en losgeld tot misgelopen omzet en extra loonkosten.
In dat geval is het erg fijn om te kunnen rekenen op een cybercrime verzekering. Deze biedt niet niet alleen verzekering tegen de kosten, maar ook 24/7 hulpverlening van gespecialiseerde teams. De adviseurs van Dijkstra de Boer vertellen je graag vrijblijvende over de mogelijkheden.
Cybersecurity heeft voor veel kleine bedrijven weinig prioriteit, weet het Digital Trust Center (DTC). Zo neemt 32% van de bedrijven met minder dan 10 medewerkers geen enkele maatregel om zich te beschermen tegen cyberaanvallen. Om ondernemers te helpen bij het nemen van cybermaatregelen is er de CyberVeilig Check voor zzp’ers en mkb’ers.
Voor ondernemers tot 50 medewerkers en zzp’er is er nu tijdelijk de subsidieregeling Mijn Cyberweerbare Zaak. Het gaat om 50% van de aanschafwaarde en/of implementatiekosten tot een maximum van € 1.250 per aanvrager.
Wij laten u bepalen hoe en wanneer wij u te woord kunnen staan! Kies hieronder uw manier.